ایسنا/اصفهان نویسندگان کتاب «سینما به روایت اصفهان» در نشستی به گفتوگو دربارۀ مراحل تألیف این کتاب پرداخته و به پرسشهای علاقهمندان دربارۀ آن پاسخ گفتند.
سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی اصفهان در یک عصر پاییزی میزبان نشست گفتوگو درباره کتاب «سینما به روایت اصفهان» بود که از سوی دفتر تخصصی سینما وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان تولید و روانه بازار کتاب شده است. در این نشست، مصطفی حیدری، نفیسه باقری و پژمان نظرزاده آبکنار نویسندگان این کتاب روبروی حاضران و اهالی سینما نشستند و از مراحل نوشتن کتاب و بخشهای مختلف آن گفتند.
در ابتدا پژمان نظرزاده آبکنار گفت: تولید کتاب «سینما به روایت اصفهان» ایدهای بود که سال ۱۳۹۶ به دفتر تخصصی سینمای سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان ارائه و این کتاب ظرف دو سال تهیه شد و از سوی انتشارات این سازمان به چاپ رسید.
این نویسنده و پژوهشگر هنر اظهار کرد: تلاش کردیم استانداردهای حرفهای کتابهای سینمایی را در تألیف این کتاب رعایت کنیم و به خاطرهگویی و وجه نوستالژیک سینما نپردازیم.
او افزود: فکر میکنم کتاب «سینما به روایت اصفهان» تنها کتابی است که در حوزه تاریخ سینما در شهری به جز تهران و به صورت محلی نوشته شده است.
نفیسه باقری دیگر نویسنده این کتاب نیز در این نشست گفت: سینما به عنوان هنر هفتم از نظر کالبدی و فیزیکی عناصر جدیدی را به شهرها اضافه کرد و از نظر اجتماعی و فرهنگی و همچنین از نظر سیاسی نیز ملاحظاتی با خود به همراه آورد.
او، کمبود منابع تحقیقاتی، مرکزگرا بودن کتابها و منابع تحقیقاتی، کمبود اطلاعات درباره سینما در اصفهان و غالب بودن وجه تاریخنگاری سیاسی بهجای تاریخنگاری اجتماعی را سه مانع اصلی در راه نوشتن این کتاب دانست و توضیح داد که آنان برای عبور از این چالشها به سراغ اسناد منتشرنشدۀ سازمان اسناد و کتابخانه ملی و همچنین روزنامههای محلی وقت رفتند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، نویسنده کتاب سینما به روایت اصفهان افزود: در گام اول حدود ۲ هزار سند درباره سینما در اصفهان پیدا کردیم که در کنار روزنامههای محلی مانند روزنامههای اخگر، اصفهان و نقشجهان به مطالعه آنها پرداختیم.
باقری، با بیان اینکه برای ما اصفهانیها سینما و چهارباغ درهمآمیختگی دارند، درباره تاریخ سینماهای اصفهان بیان کرد: به نظر میرسد سینما «مایاک» نخستین سینمای اصفهان بوده که در سال ۱۳۰۸ تأسیس شده است. شاید قبلا هم مکانهایی برای پخش فیلم در اصفهان وجود داشته ولی سینما مایاک نخستین سینمای اصفهان بوده است.