گروه استانها-این روزها در حالی که روند صید و تولید ماهی نسبت به سال گذشته و ۶ ماهه نخست سالجاری تغییری محسوسی نداشته، قیمت انواع ماهیان بدون نظارت مسئولان در بازار اصفهان با افزایش ۵ برابری مواجه شده است.
هر روز و هر ساعت یکی از اقلام مصرفی مردم در بازار دستخوش گرانی میشود و درآمد اقشار ضعیف و متوسط جامعه سنخیتی با قیمتهای سربه فلک ندارد و در این بین تلاطم و افزایش قیمت ماهی در سایه عدم نظارتها خرید آن را برای شهروندان اصفهانی دشوار کرده به طوری که مصرف این غذای پروتئینی در سبد غذایی آنها کاهش و یا حذف شده است.
ماهی یکی از مهمترین منابع پروتئین با قابلیت هضم، جذب و ارزش زیستی بالا و کاهش خطر بروز سکتههای قلبی، جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز و مرغ است اما در چند سال اخیر با افزایش قیمتها، این کالای پروتئینی در ردیف اقلام لاکچری جا خوش کرده و نه تنها در عید باستانی بلکه در طول سال هم از سفره و سبد خوراک خانوادههای بیبضاعت و متوسط جامعه کاملا حذف شده است.
بررسیها نشان میدهد مدتها است که گرانی گریبانگیر بازار اقلام پروتئنی مردم شده، قیمتها سر به آسمان گذاشته و با وجود کاهش تقاضای مصرفکنندگان شاهد افزایش بیرویه و چند برابری قیمت ماهیان آبزیپروری به ویژه انواع دریایی در بازار عمده و خردهفروشیهای شهر اصفهان هستیم.
این پایان ماجرا نیست چراکه سیر صعودی 5 برابری نرخهای عجیب و غریب در بازار ماهی از دو سال گذشته تاکنون برخی مسئولان مرتبط در استان با عدم بیاطلاعی از دلایل گرانیها، فقط رشد هزینههای کرایه حمل و نقل را از علل افزایش افسارگسیخته انواع ماهی در بازار اصفهان میدانند و بعضی دیگر هم با عادی انگاری رشد سرسامآور قیمت آبزیان، عقب ماندگی بهای این مواد پروتیئنی را از کارناوال گرانیهای تمام اقلام کشور از جمله گوشت و لبنیات ناچیز میپندارند.
- ۰۰/۰۸/۰۹