سفر به استان اصفهان مساوی است با اقامت در خانه های مجلل ایرانی، گردش در میان دیدنی های پایتخت پنج سلسله ایرانی، شب نشینی های کویری و گپ زدن های دور آتش. گشت و گذار در اصفهان داستان دیگری است؛ در این شهر می توانید آثار تاریخی تماشایی را از نزدیک ببینید، از جمله سی سه پل، باغ پرندگان، باغ گلهای اصفهان، پل خواجو، کاخ چهلستون، مدرسه چهارباغ و ...
برای گشت و گذار در اصفهان و دیدنی های اطرافش باید چند روز وقت گذاشت و برای گشت و گذار در میان آثار تماشایی این استان دست کم چند هفته، اما می توان گزیده سفر بود و پیش از شروع این سفر، چند مسیر و جاذبه را انتخاب کرد و راه افتاد.
چطور برسیم؟ یک مسیر پیشنهادی
تهران تا قم را در مسیر آزادراه خلیج فارس و بعد در آزادراه قم- کاشان برانید؛ مسیر جایگزین، جاده قدیم قم- کاشان است که یک راست تا کاشان می رود. برای رسیدن به «متین آباد» باید در جاده قدیم کاشان – اردستان که راهش را از میدان بسیج کاشان جدا می کند، برانید. بعد از آن، پس از 58 کیلومتر به «بادرود» بپیچید. در میدان امام خمینی (ره) بادرود به سمت روستای «خالدآباد» بروید، بعد از «ده آباد»، «متین آباد» را می بینید. از خروجی جاده کاشان- اردستان تا کمپ متین آباد 20 کیلومتر راه در پیش دارید. برای ادامه مسیر باید راه رفته را تا بادرود بازگردید و خود را به آزادراه کاشان- نطنز برسانید و با 29 کیلومتر رانندگی در آزادراه، نطنز را ببینید.
از نطنز تا اصفهان را از آزادراه بروید، برای رسیدن به مقصد بعدی از اصفهان به سمت نجف آباد بیرون بزنید. نجف آباد را از بلوار دفاع مقدس دور بزنید و تا «دامنه» برانید. در این شهر به سمت راست بپیچید تا به خوانسار برسید. اصفهان تا خوانسار 150 کیلومتر است و از خوانسار تا گلپایگان 30 کیلومتر راه دارید.
کاشان؛ یک شهر پرخانه
در طول بازار کاشان می توانید به ترتیب مسجد صفوی میرعماد، تیمچه امین الدوله و مسجد مدرسه سلطانی را ببینید و در حوالی خیابان علوی، در جنوب خیابان فاضل می توانید از خانه های مجلل عباسیان، عامری ها، طباطبایی، بروجردی و حمام سلطان امیراحمد بازدید کنید. تماشای خانه عامری را که بزرگ ترین و زیباترین خانه ایران است، نباید از دست داد. این خانه به ابراهیم خلیل خان عامری، حاکم ناحیه کاشان تعلق داشته و زیبایی ایوان ها و حوضخانه ها و حمام اختصاصی اش قابل توصیف نیست.
مسجد و مدرسه آقا بزرگ کاشان
هفت حیاط بزرگ و باغجه های سرسبز آن از دوره زندیه پابرجاست. احتمالا زیباترین اثر در کاشان «مسجد آقابزرگ» است؛ این مسجد که تنها مسجد پنج طبقه جهان اسلام است، دارای گنبد و بارگاه باشکوهی است. صحن وسیع و باغچه بندی و حجره های متعدد آن از بهترین فضاهای مدرسه ای زمان است. در یکی از حجره های مسجد، مقبره خاندان معتبر و فرهنگی نراقی است، البته، دیدن باغ مصفای فین و شنیدن داستان هایش در انتهای خیابان امیرکبیر، همیشه برای مسافران این شهر وسوسه کننده بوده است.
اصفهان؛ گردش در نصف جهان
برای پیاده روی در اصفهان، می توانید از این محورها حرکت کنید؛ جویباره (میدان قیام تا سروش)، حسن آباد (نقش جهان تا چهارراه نقاشی)، دردشت (میدان قیام تا چهارراه ابن سینا)، تخت فولاد (خیابان دهش تا خیابان سعادت آباد)، مسجد سید (بازار درب کوشک تا میدان شهدا) و جلفا (چهارراه توحید تا محتشم کاشانی).
میدان نقش جهان: زیباترین میدان تاریخی ایران و آثار مهم دیدنی اش نیاز به معرفی ندارند، به آن جا که برسید، عالی قاپو، مسجد جامع عباسی، مسجد شیخ لطف الله و سردر بازار قیصریه را خواهید دید. در خیابان استانداری که نزدیک میدان است، به کاخ زیبای چهلستون می رسید. از ما که بشنوید، برای تماشای این مجموعه حداقل یک روز باید وقت بگذارید؛ چرا که محدوده این میدان چندین کافه و غذاخوری خوب وجود دارد.
میدان نقش جهان، زیباترین میدان تاریخی ایران است
مسجد جامع: یکی از مهم ترین بناهای اصفهان، مسجد جامع است. می توانید در بازار قدیم (در میدان امام علی (ع)) بگردید و به ورودی 200 ساله بنا برسید. حواس تان باشد که اگر وقت نماز ظهر یا مغرب باشد، درهای فضاهای داخلی بسته اند و نمی توانید گنبد تاج الملک، گنبد نظام الملک یا بقایای ستون 1400 ساله را ببینید. «مسجد جامع» موزه ای است از هنر معماری سلسله های مختلف تاریخ ایران. شبستان یک هزارساله سلجوقی، مسجد چهار ایوانی، گچبری های محراب 700 ساله الجایتو و آثار منحصر به فرد از دوره های دیگری مثل تیموری، صفوی و قاجار را می توانید این جا ببینید.
مسجد جامع، یکی از مهم ترین بناهای اصفهان، مسجد جامع است
سردر جورجیر: امکان ندارد از ضلع شمال غربی مسجد حکیم، عبور کنید و چشمان تان با تعجب روی سردر دیلمی «جورجیر» نماند؛ سردری که تنها یادگار به جا مانده از مسجد جامع جورجیر (مسجد جامع صغیر) و نمونه ای برگزیده از آجرکاری و گره سازی دوره دیالمه در اصفهان است. حواس تان به قوس شکنج با کنگره بزرگ یازده پر بالای سردر، نقوش چلیپای ایرانی و کتیبه های به خط کوفی اش باشد. این سردر در سال 1335از زیر کاهگل بیرون آورده شد.
- ۰۰/۰۴/۱۳
پادکست طلوع بینهایت را میتوانید از طریق پلتفرم زیر گوش کنید
👇
https://enama.ir/Tolouebinahayat
جهت کمک مالی به پادکست ما به لینک زیر مراجعه کنید
https://www.payping.ir/d/SeUA