بازار اصفهان

بازار های اصفهان را بشناسید

بازار اصفهان

بازار های اصفهان را بشناسید

  • ۰
  • ۰

یکی از پل های زیبا و جالبی که در دوران صفویه بر روی زاینده رود احداث شد سی و سه پل است این پل در گذشته «پل جلفا» نامیده می شد (زیرا از این طریق به جلفا که تازه احداث شده بود می رسیدند). به «الله وردیخان» نیز معروف است زیرا سردار مشهور شاه عباس اول که به ساختن این پل مأمور گردید به این نام نامیده می شود.

 

این پل که در نوع خود شاهکارى بى‏نظیر از آثار دوره سلطنت شاه‏ عباس اول است، به هزینه و نظارت سردار معروف او الله ‏وردى‏خان بنا شده. این پل در حدود 300 متر طول و 14 متر عرض دارد و طویل‏ ترین پل زاینده ‏رود است که در سال 1005 هجرى ساخته شده است. در دوره‌ صفویه‌،مراسم‌ جشن‌ آبریزان‌ یا آبپاشان‌ ارامنه‌ در کنار این‌ پل‌ صورت‌ می‌گرفت‌. ارامنه‌ جلفا، مراسم‌ «خاج‌ شویان‌» را نیزدر محدوده‌ همین‌ پل‌ برگزار می‌کرده‌اند. پل‌ مزبور یکی‌ از شاهکارهای‌ معماری‌ و پل‌ سازی‌ ایران‌ و جهان‌ محسوب‌ می‌شود.

 

 

سی سه پل

 

این پل در سال (1011 ه.ق) باهتمام الله وردیخان سپهسالار شاه عباس و بنا به فرموده شاه مزبور شروع به ساختمان گردید و به طورى که در عالم آراى عباسى نوشته شده داراى چهل چشمه (دهانه) بوده که از هر چشمه آب خارج مى‏گردیده، پلى بسیار عریض و طویل و مرتفع، شالوده آن با سنگ و آهک ریخته شده و با آجر و گچ بالا رفته و دو طرف پل غرفات و غلام گردشهاى بلند فوقانى ساخته و چشمه ‏هاى زیرینش زیاد با عرض و مرتفع و طول آن 350 قدم و عرضش بیست قدم و شش معبر باین شرح داشته است:

 

1 راه وسط که مخصوص عبور سواره و گردونه‏ها بوده است. 2 و 3 طرف پل که از میان گالالریها ى زیبا مى‏گذشت و به پیاده‏رو تخصیص داشت. 4 و 5 پشت بامهاى گالارى از دو طر ف که دور آن نرده داشته و موقع طغیان رود تفرجگاه باشکوهى بوده است، سرانجام گالاریهاى پل به وسیله پله‏هاى ظریف بزیر پل متصل مى‏شد و از زیر پل هم موقع کم آبى عبور مى‏کردند. 6 از زیر پل بود.

 

مساحت این پل را سیاحان انگلیسى چهارصد و نود یارد تعیین کرده‏اند. هفت دهانه این پل گرفته شده و اکنون 33 دهانه دارد و از این رو به پل 33 چشمه شهرت دارد.

 

این پل را بنامهاى: پل شاه عباسى - پل الله وردیخان - پل جلفا - پل چهل چشمه - پل سى و سه چشمه خوانده‏اند و وجه تسمیه هر یک چنین است:

 

1- پل شاه عباسى از آن جهت گویند که شاه عباس اول دستور بناى آن را داده است .

2-چون بمباشرت و اهتمام اللهوردیخان ساخته شده به پل اللهوردیخان معروف گردیده.

3-از لحاظ اینکه معبر مردم به جلفا بوده آن را پل جلف هم گفته‏اند .

4-چون در ابتداء چهل چشمه داشته پل چهل چشمه .

5- و اینک سى و سه چشمه دارد به پل سى و سه چشمه اشتهار دارد.

 

این پل براى اتصال خیابان چهار باغ کهنه عباسى به خیابان چهارباغ بالا و باغ هزار جریب و عباس آباد ساخته شده است. این پل در جشن آبریزگان و آب پاشان محل اجتماع شاه و بزرگان و شعراء و رجال و سایر مردم بوده است.

 

شرحى را که سرپرسى سایکس انگلیسى راجع به این پل نوشته از نظر اینکه بسیار دقیق و وضع پل را در آخر قرن سیزدهم و اوائل قرن چهاردهم هجرى مجسم مى‏نماید عیناً در اینجا نقل مى‏گردد:

 

سی وسه پل

موزه تاریخ طبیعی شهر اصفهان, جانوران بی مهره موزه تاریخ طبیعی اصفهان, تاریخچه موزه تاریخ طبیعی اصفهان

موزه تاریخ طبیعی اصفهان

 

آشنایی با موزه تاریخ طبیعی اصفهان

موزه تاریخ طبیعی اصفهان در بنایی تاریخی متعلق به دوره تیموریان قرارگرفته که شامل گونه هایی متنوع از جانوران و گیاهان و وسایل کمک آموزش برای دانش آموزان است و تبدیل به یکی از پربازدید ترین جاذبه های اصفهان شده است.

موزه تاریخ طبیعی اصفهان ( به انگلیسی : Isfahan museum of natural history ) در یک بنای مربوط به سده پانزدهم میلادی و نهم خورشیدی متعلق به دوران تیموریان قرار گرفته است. 

 

این بنا در نزدیکی میدان نقش جهان،  خیابان سپه اصفهان ، چهارراه استانداری قرار گرفته است و در تاریخ 1 دی 1348 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و امروزه یکی از پربازدید ترین جاذبه های اصفهان به شمار میرود.

 

در سفر به اصفهان میتوانید به این موزه تاریخ طبیعی سری بزنید و از گونه های متنوع گیاهی و جانوری دیدن کنید و با ترایخ طبیعت و جهان آفرینش آشنا شوید. 

 

تاریخچه موزه تاریخ طبیعی اصفهان, موزه تاریخ طبیعی اصفهان کجاست, موزه تاریخ طبیعی اصفهان

حیوانات تاکسیدرمی موزه تاریخ طبیعی اصفهان

 

هر کدام از سالن های موزه دریچه ای رو به دنیای شگفت انگیز جهان آفرینش است که میتواند برایتان جذاب باشد. 

 

این بنا دارای چند تالار بزرگ و یک ایوان است که با تزئینات گچبری و مقرنس تزئین شده است. هنگام ورود به موزه  با تعدادی دایناسورهای پلاستیکی روبروی بنا مواجه میشود که البته با نوع معماری تناسب چندانی ندارند. 

 

موزه هنرهای معاصر و عمارت چهل ستون در نزدیکی موزه تاریخ طبیعی قرار گرفته اند که میتوانید زمانی را برای بازدید از آن ها اختصاص دهید. 

 

 

  • ۰۰/۰۴/۰۷
  • بازار اصفهان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی