اگر بخواهیم توضیحی کلی در ارتباط با بازارهای مالی بدهیم، میتوان گفت که بازار مالی، بازاری است که در آن داراییهای مالی مثل اوراق بهادار و... معامله میشوند. این بازارها شرایطی را فراهم میکنند تا افراد بتوانند اوراق بهادار خود، مثل سهام شرکتهای مختلف را در این بازار بهفروش برسانند و یا در ازای پرداخت پول، صاحب قسمتی از سهام یک شرکت شوند. در حقیقت این بازارها نقش یک رابط و یا واسطه را بین خریداران و فروشندگان ایفا میکنند و الزاما مکانی فیزیکی نیستند و میتوانند بهصورت یک شبکه اینترنتی نیز باشند. در ادامه ابتدا به معرفی بازار سرمایه و انواع آن میپردازیم سپس شرایط پذیرش در تابلوهای بورس و فرابورس را بررسی میکنیم.
بازارهای مالی (بورس و فرابورس)
بازار سرمایه چیست؟
بازار سرمایه یکی از بازارهای مالی است که خود به چند نوع بازار مختلف طبقهبندی میشود. سهام شرکتها با توجه به وضعیت مالی، صورتهای مالی، میزان نقدشوندگی و... هر کدام در بازاری متفاوت معامله میشوند و نماد آنها در یکی از تابلوهای بورس یا فرابورس پذیرفته میشود. شرکتهایی که وارد بازار سرمایه میشوند، معمولا توسعهیافته هستند و از درجه اعتبار بالایی برخوردارند.
یکی از بازارهای معروف در ایران بازار بورس اوراق بهادار است که شرکتها برای ورود به آن و پذیرش در تابلوهای بورس باید ویژگیها و شرایط خاصی داشته باشند، بنابراین تمامی شرکتها نمیتوانند به آسانی وارد این بازار شوند. برای سایر شرکتهایی که شرایط پذیرش در بورس را ندارند، بازار فرابورس طراحی شده است؛ تا آنها نیز از مزایای بازار سرمایه محروم نمانند.
فرابورس ایران ساختاری مشابه به بازار بورس دارد و تنها شرایط پذیرفتهشدن شرکتها در آن آسانتر است. این بازار نیز همانند بورس منجر به تامین نقدینگی شرکتها با هزینه کم و هدایت پولهای خرد و کلان به محلهایی مناسب برای سرمایهگذاری میشود. بهطور کلی وجود این دو بازار منجر به گسترش بازار سرمایه ایران میشود.
- ۰۰/۰۲/۲۶