یکی از شهرستان های استان فارس که دارای پیشینه تاریخی بالا و غنی است شهرستان خنج نام دارد. این شهرستان قدمتی برابر با سه هزار سال دارد که باعث شده است این شهر مملو از آثار تاریخی متعدد باشد. خنج روستایی باستانی که نام آن در روزگار قدیم «کنج»، «هُنگ» یا «خُنگ» بوده، که این واژه در گذر زمان تبدیل به خُنج گشته است. خنج را در گذشته دروازۀ ورودی به لارستان بزرگ مینامیدند. نام اولیه این شهر نمایانگر نوعی بافت فرهنگی و معنوی آن بوده که از طریق ایجاد «خانقاه» و «زاویه» های گوناگون، به ویژه پس از قرن ششم هجری، خود را نشان داده است. با این تعبیر ساختار اصلی شهر بر بنیاد فرهنگی و معنوی پایهگذاری شده و به همین جهت آن را «هنگ» که به معنای عمومی جایگاه گوشه نشینان و عبّاد و زهّاد است، نامیدهاند. این شهر به خاطر قدمتی که دارد شامل آثار تاریخی مختلفی است که در سراسر آن دیده می شوند و از میان آن می توان به مقبره شیخ حاجی محمد، مقبره کاکا فخرالدین، مقبره شیخ شعیب خنجی، مقبره شیخ عفیف الدین و شیخ قاضی حسن، مقبرهی شیخ دانیال و مناره کاشی شیخ دانیال، کوه شاهنشین، سر در مسجد جامع اشاره کرد. در این بخش از مجله مستر بلیط به توضیحاتی در مورد مناره کاشی شیخ دانیال می پردازیم.
معرفی مناره کاشی شیخ دانیال
یکی از آثار تاریخی که امروزه از اهمیت تاریخی زیادی برخوردار است مقبره ها هستند. ساختمان بسیاری از مقابر به دوران های بسیار قبل بر می گردد که همین امر موجب اهمیت آنها شده است و از طرف دیگر وجود فرد متوفی در آنها باعث ارج و قرب آنها می شود. یکی از این مقبره ها، مربوط به عارف قرن هفتم هجری، شیخ دانیال، است که در شهرستان خنج قرار دارد. مناره کاشی شیخ دانیال در کنار مقبره ایشان قرار دارد که امروزه به یکی از آثار گردشگری این منطقه تبدیل شده است. تزئینات و معماری ای مناره سبب اهمیت آن شده و مورد توجه قرار داده است. این مناره در قسمت شمالی بقعه قرار دارد و امروزه حدود 25 متر از آن باقی مانده است. این مناره که از آثار بی همتای تاریخی محسوب می شود، مربوط به قرن هشتم هجری است که به فرمان عمربن عبدالعزیز و توسط قطبالدین تهمتن حاکم هرمز که از مریدان شیخ دانیال بود بنا شده است.
ساختار مناره کاشی شیخ دانیال
همانطور که در قسمت قبل هم به آن اشاره شد هم اکنون از این مناره تنها 25 متر باقی مانده و از سنگ قرمز رنگ یکپارچه، ملات گچ ، ساروج و کاشی ساخته شده است. شکل مناره به صورت استوانه ای و قسمت پایه آن یک سازه هشت ضلعی قرار دارد که مناره بر روی آن واقع و با کاشی الوان به صورت گل جعفری مزین شده است. در بالای این پایه کتیبه هایی دیده می شود که به شکل لوزی و مربع ساخته شده اند و نام پیامبران اولوالعزم، خاتمالنبین، خلفای راشدین و نام مبارک ائمه اطهار علیهم السلام بر روی آنها دیده می شود. مصالحی که برای ساخت آن استفاده کرده اند آجر و کاشی است.
برای سفر به خنج فقط کافی است سری به مستر بلیط بزنید و سپس از طریق آن بلیط اتوبوس خنج را خریداری کنید و در ضمن از مزایای این نوع خرید نیز بهره مند شوید.
- ۰۰/۰۱/۱۵