مسجد جامع سنندج (مسجد دارالاحسان) در گذشته جزء یکی از مهم ترین دار العلم های دینی بوده است و بسیاری از علما در آن جا به کسب علم های مختلف پرداخته اند. در حال حاضر نیز به عنوان یک مسجد تاریخی از آن استفاده می کنند و جمعه ها نماز جماعت در آن جا بر پا می شود. اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که به آثارهای با قدمت و قدیمی به خصوص مساجد علاقه دارید، بهتر است هر چه سریع تر به سایت مستر بلیط مراجعه کنید و بلیط های سفرتان را برای بازدید از مسجد جامع سنندج، بخرید.
تاریخچه مسجد جامع سنندج (مسجد دارالاحسان)
مسجد دارالاحسان یا همان مسجد جامع سنندج، در زمان حکومت فتحعلی شاه قاجار، تقریبا سال ۱۲۲۸ به دستور امان الله خان اردلان، والی بزرگ کردستان ساخته شد. این بنا مجموعه ای است که در گذشته شامل مدرسه و دار العلمیه بوده است و هزینه های تحصیلی طلاب، حقوق مدرسین این مدرسه و هزینه نگهداری و مرمت آن بنا نیز از باغ های امان الله خان تأمین می شد. طی گذشت زمان، بر اثر برخی عوامل بعضی از قسمت های این مسجد تخریب شد اما آن را دوباره ترمیم کردند. در این مسجد قدیمی مقبره برخی افراد مشهور مانند حاج فخرالدین یمین مردوخی برادر ناصر یمین مردوخی کردستانی و خواهرزاده میرزاده عشقی نیز دیده می شود.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
این بنا دارای دو ایوان شرقی و جنوبی، صحن مرکزی، گل دسته های بالای ایوان شرقی، ۱۲ حجره در طرفین، شبستان ستون دار با ۲۴ ستون سنگی مارپیچ است و افرادی که بلیط اتوبوس سنندج را خریداری کنند می توانند همه آن ها را از نزدیک مشاهده کنند. بر روی دیوارهای مسجد جامع سنندج کتیبه هایی از آیات قرآن با خط زیبا دیده می شود که چشم هر بیننده ای از دیدن آن ها حیرت زده خواهد شد. این مسجد با استفاده از آجرهای لعاب کاری شده و دکورهای هفت رنگ تزئین شده است و همین امر آن را محبوب کرده است. داخل حیاط مسجد، حوضی فیروزه ای با فواره های جذاب به چشم می خورد که برخی افراد در ان جا وضو می گیرند. اطراف شبستان و سر ستون ها را با استفاده از آیات قرآن تزئین کرده اند و خط به کار رفته شبیه خط کوفی است. از ویژگی های مهم این بنا می توان به وسعت کاشیکاری آن اشاره کرد زیرا کاشی در این بنا به عنوان عایق به کار رفته است و در بیشتر قسمت ها نیز خطوط ثلث و نستعلیق را با رنگ سفید به روی کاشی ها نوشته اند.
- ۹۹/۱۲/۰۵