موزه باستان شناسی و هنر اسلامی از دیگر بخش های این موزه است. این ساختمان در سال 1332 برای نمایشگاه های موقت و برگزاری همایش های مختلف مورد استفاده قرار گرفت و هنرهای اسلامی را در طبقه دوم این موزه به نمایش گذاشتند که در سالیان بعد با افزایش آثار مختلف، برای برطرف کردن نیازهای آموزشی تصمیم گرفتند موزه ای مستقل را احداث نمایند، بنابراین آثار موزه اسلامی را در سال 1375 به ساختمان جدید انتقال دادند و در دهه 80 برای تکمیل تاسیسات و گسترش دادن بعضی از فضاها موزه را تعطیل نمودند و بعد از اتمام کارهای مورد انجام نهایتا در سال 1394 موزه را افتتاح نمودند. طبقه همکف موزه دوران اسلامی به سالن برگزاری نمایشگاه های موقت و سالن اجتماعات اختصاص دارد و آثار مختلفی را می توانید در طبقه اول و دوم موزه مشاهده نماید. این آثار را با توجه به تاریخ آن ها در هفت تالار چیده اند.
در طبقه دوم موزه اسلامی، تالارهای صدر اسلام، عصر سلجوقیان و ایلخانیان وجود دارد. قرآن های این دوره بر روی پوست آهو از صدر اسلام، شیشه های گرگان، گچبری ها، آجر کاری های زمان حکومت سلجوقیان، محراب های ایلخانیان، نسخه های کتاب های ممالک و مسالک و پنج گنج و ... را می توان در این طبقه از موزه مشاهده کرد.
طبقه اول موزه باستان شناسی اسلامی شامل تالارهای قرآن، تیموری، افشار، زند، قاجار و صفویه می شود و کتاب های دوره تیموریان، چینی های آبی و سفید، نقاشی های مختلف، فرشینه های زربافت، خاتم کاری، آیینه کاری روی چوب، فولاد طلا کوب و ... در معرض دید عموم مردم قرار گرفته است. فضای زیر گنبد طبقه اول اختصاص به تالار قرآن دارد و بعضی از قرآن های سده های اول اسلام را که بر روی پوست آهو نوشته اند در این تالار می توان مشاهده کرد. در مرکز سالن قرآنی بزرگ وجود دارد که بایسنقر میرزا آن را نوشته است و نادرشاه آن را از هرات به قوچان منتقل نمود و در جنگ هایی که انجام می دادند از قرآن در جلوی لشکر خود استفاده می نمود، بعضی از صفحه های این قرآن در اثر آتش سوزی سوخته است و باقی مانده آن را در موزه نگهداری می کنند. معماری موزه ملی ایران را به شکل مکعب مستطیلی طراحی کرده اند که از سه قسمت تشکیل شده و ورودی آن یک ارگ بزرگ ساسانی، که یک آجر چینی قرمز رنگ به رنگ قصرهای فیروز آباد، دیوارهای آن را تزئین کرده، است. از فضاهای جالب این موزه فرورفتگی آن است.
شرایط بازدید از موزه ملی ایران
افرادی که به آثار تاریخی علاقه زیادی دارند و دوست دارند با فرهنگ و آیین پیشینیان خود آشنا شوند می توانند هنگام مسافرت به بازدید از موزه ها بپردازند. موزه ملی تهران آثار نفیسی را درون خود جای داده است که برای بازدید از آن ها باید بهای بلیط ورودی را پرداخت نمایید.
آدرس و مسیرهای دسترسی
موزه ملی ایران در خیابان سی تیر قرار گرفته و شما می توانید با استفاده از ماشین شخصی خود به خیابان امام خمینی یا سپه بروید و در آن جا موزه ملی را خواهید دید. عده ای از افراد هنگام مسافرت از وسایل حمل و نقل عمومی بهره می برند، از این رو هنگام رسیدن به مقصد باید از اتوبوس و تاکسی های مسیری برای رسیدن به جاذبه های مختلف استفاده نمایند. بسیاری از افراد سفری بی دغدغه با هواپیما را ترجیح می دهند و در کمترین ساعات به مقصد مورد نظر خود می رسند، از این رو می توانید به سایت مستر بلیط مراجعه نمایید و بلیط هواپیما تهران را خریداری کنید و سفری خاطره انگیز را برای خود رقم بزنید.
- ۹۹/۱۰/۱۴