در عصر پیش از ورود اسلام امپراطوری ساسانی تسلط کامل خود را بر این محل نشان داد و سپس با پشت سر گذاشتن چند دهه، یعقوب لیث صفاری زمامداری کامل را بر عهده گرفت. با در نظر گرفتن حوادث و وقایع بی شمار و گذشتن از مسیرهای پر پیچ و خم تاریخی می توان به وضوح دانست که چه آثار باستانی درخشان و دیدنی در آن جا قابل بازدید است. هر چند که فهرست جاذبه های منطقه طولانی و بلند است اما در این قسمت از مجله مستر بلیط تنها به معرفی قلعه رستم پرداخته ایم؛ که در ادامه درباره اش خواهید خواند.
تاریخچه
این دژ وسیع ترین و بزرگ ترین سازه به جا مانده از عصر صفویان است که فرمانروایان و حکام ایالتی منطقه در آن جا سکونت داشته اند. در واقع مالکیت اصلی مکان متعلق به خوانین و بزرگان سیستان بوده و قاعدتا بنا بر رسم دوره های گذشته تنها طبقه اعیان و اشراف حق حضور درون آن را دارا بودند. بنابر افسانه ها و اسطوره ها ناحیه حوض دار که قلعه آن جا ساخته شده ماهیتی جادویی و اسرار آمیزی دارد. با اینکه در سال 1393 قلعه رستم در آثار ملی ایران ثبت شد و حتی مراحل گسترده مرمت و بازسازی توسط سازمان میراث فرهنگی در بین سال های 1395 و 1396 بر روی آن انجام گرفت؛ اما هنوز هم شرایط چندان مطلوب به نظر نمی رسد.
واقع شدن دور از جاده اصلی و بی اطلاعی توریست ها باعث شده تا گردشگران کمی به بازدید از آن بپردازند؛ که واقعا مایه ناراحتی و تاسف است.
مراقب ها از این اثر باستانی بی نهایت ارزشمند در سطح ایده آل نیست و به همین دلیل شماری از مردم محلی و افراد نا آگاه اقدام به حفاری های غیر مجاز کرده اند. این حفاری و کند و کاو ها صدمات جبران ناپذیر و آسیب های بسیاری را به دژ وارد کرده که کتمان نشدنی است. کشف سکه هایی که به پوراندخت ملکه ساسانی منسوب شده بودند؛ موجب شد تا برخی سود جویان از بی توجهی میراث فرهنگی سوءاستفاده کرده و به نابسامانی موجود دامن بزنند. اعمال مراقبت های پراکنده و نامناسب از سوی مسئولین، کارشناسان و دغدغه مندان این حوزه را نگران کرده؛ اما همچنان امید است تا شرایط به جهت مطلوب تری پیش برود.
- ۹۹/۰۸/۲۰
سلام دوستان بهترین دوره تحلیل تکنیکالو براتون بصورت رایگااااااان پیدا کردم حتما برید به آدرس زیر
https://tecnicalboorrssee.blogsky.com/1399/08/25/post-1/