بازار اصفهان

بازار های اصفهان را بشناسید

بازار اصفهان

بازار های اصفهان را بشناسید

  • ۰
  • ۰

آثار تاریخی اصفهان,آثار تاریخی شهر اصفهان,قدیمی ترین آثار تاریخی اصفهان

آثار تاریخی اصفهان از مهم ترین و زیباترین دیدینی های اصفهان می باشند

 

 آثار و ابنیه تاریخی شهر اصفهان

آثار تاریخی اصفهان از قدیمی ترین و مهم ترین آثار تاریخی دنیا می باشند. اصفهان دارای مراکز تاریخی و باستانی بسیار زیادی است که مشهورترین آثار تاریخی اصفهان را میتوان پل شهرستان، مدرسه چهارباغ، هتل شاه عباس، بازار قیصریه و ... نام برد. آثار تاریخی اصفهان از اصلی ترین جاذبه های گردشگری در اصفهان می باشند.

آثار تاریخی اصفهان و جاذبه های گردشگری آن

 استان اصفهان، استانی است با مساحتی حدود ۱۰۵٬۹۳۷ کیلومتر مربع در میانه ایران با مرکزیت شهر اصفهان.

 

استان اصفهان که در مرکز ایران واقع شده است از شرق به استانهای یزد و خراسان جنوبی، از شمال به استانهای سمنان، قم و مرکزی، از غرب به استانهای لرستان و چهارمحال و بختیاری، از جنوب به استانهای کهگیلویه و بویراحمد و فارس محدود است. استان اصفهان قطب تولید آهن، فولاد، مصالح ساختمانی و پتروشیمی در ایران است.

 

مردم استان اصفهان به طور عمده از مردم فارس هستند. قومهای مختلف دیگری نیز در این استان ساکن هستند که به ترتیب جمعیت عبارتنداز : لرها، ترکها، ارمنیها، گرجیها، یهودیها، کولیهاو عربها. بیشتر مردم این استان مسلمان هستند همچنین مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان نیز اقلیتهای غالب توده مردمی استان اصفهان را تشکیل می دهند.

 

این استان از دیرباز گهواره هنرهای زیبا و صنایع دستی بوده است. تزیینات آجری، کاشی کاری، گچ بری و انواع خط در آثار تاریخی اصفهان، از قرنها پیش تا دوره معاصر، بر اطراف و جوانب مناره ها و داخل و خارج مساجد، قصرها و هنرهای زری دوزی و قلم کاری، ترمه و نقره کاری و زرنگاری و رونویسی انواع کتاب، قرآن و قطعات نگارگری و نقاشی جملگی به مرکزیت هنری اصفهان گواهی می دهند.

 

از ویژگی های اقتصادی شهر اصفهان در دوره قاجار، درآمد ناچیز زمین و عدم امنیت ملاکین بود. در دوره پهلوی با توجه به شرایط تاریخی و جغرافیایی، شهر اصفهان موردتوجه قرار گرفت، دربازسازی آثار تاریخی اصفهان کوشش هایی به عمل آمد و توسعه صنعتی شهر و منطقه آغاز شد.

 

مراکز تاریخی و باستانی اصفهان

آثار تاریخی اصفهان - پل شهرستان

آثار تاریخی اصفهان,آثار تاریخی شهر اصفهان,پل شهرستان

پل شهرستان از قدیمی ترین آثار تاریخی اصفهان است

 

پل شهرستان یا پل جی یا پل جسر حسین قدیمی‌ترین پل اصفهان روی رودخانهٔ زاینده رود است. این پل در زمان ساسانیان ایجاد گردید و در زمان دیلمیان و سلجوقیان تعمیر و مرمت شده‌است.

 

پل شهرستان به عنوان یکی از قدیمی ترین آثار تاریخی اصفهان در جی قدیم در شرق اصفهان واقع شده‌است. پایه های آن بر روی سنگهای طبیعی کف رودخانه استوار گردیده‌است. طول پل از ستون مدور آجری تا انتهای سنگفرش قدیمی، در حدود ۱۰۵ متر و عرض آن از ۴/۲۵ تا ۵ متر متغیر است. جهت پل، شمالی – جنوبی با کمی انحراف است.

 

پل شهرستان دارای یازده چشمه و دوازده پایه سنگی بزرگ است. اما قسمت فوقانی پل که جهت عبور و مرور بوده خراب شده‌است و فقط پیاده می‌توان از روی آن عبور کرد. پل شهرستان در تاریخ ۱ دی ۱۳۴۸ با شمارهٔ ثبت ۸۸۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

  بیشتر بخوانید: صنایع دستی اصفهان  

 

موقعیت این پل در واقع یک پل جنگی و نظامی بوده‌است. از نظر معماری و قدمت زمان ساختمان در مجموعه پله‌ای قدیمی ایران فقط پل دزفول و پل شوشتر با این پل برابری می‌کنند.

 

آثار بر جای مانده مسجد جامع جی از دوران سلاجقه و مقبره الراشد بالله خلیفه عباسی و قلعه قدیمی اصفهان به نام سارویه (کهندژ) و حصار جی را در مجاورت این پل تاریخی می‌توان مشاهده کرد. در مجاورت این پل از دیر باز مردمانی سخت کوش و نجیب زیسته اند که هنوز هم با پسوند فامیل شهرستانی می توان آنان را یافت.

 

 از زیباترین آثار تاریخی اصفهان می توان به مدرسه چهارباغ اشاره کرد

آثار تاریخی شهر اصفهان,آثار تاریخی اصفهان,مدرسه چهار باغ

مدرسه چهار باغ از آخرین آثار تاریخی اصفهان در عصر صفوی می باشد

 

یکی از زیباترین آثار تاریخی اصفهان مدرسه چهارباغ یا مدرسه سلطانی یا مدرسه مادرشاه، در ضلع شرقی خیابان چهارباغ بنای باشکوه و نفیسی است که می توان آن را آخرین بنای مهم و با عظمتی دانست که در عصر صفویان در اصفهان ساخته شد.

 

این مدرسه که «مدرسه سلطانی» و «مدرسه مادر شاه» و «مدرسه امام صادق (علیه السلام)» نیز نامیده می شده در زمان سلطنت شاه سلطان حسین آخرین حکمران سلسله صفوی احداث گردید. تاریخ شروع عمارت 1116 هجری قمری و سال اتمام آن 1126 هجری قمری است.

 

هیچ یک از آثار تاریخی موجود در اصفهان به اندازه مدرسه چهارباغ، (کلکسیون کاشیکاری ایران) جهانگردان و سیاحان و بازدید کنندگان خارجی را تحت تأثیر جاذبه های خود قرار نداده است. این مطلب را نوشته ها و خاطرات آنان تأیید می کند. بطوریکه برخی از آنها مدرسه را با عبارتی همچون سحر آمیز، جذاب و دلپذیر توصیف کرده اند.

  • ۹۹/۰۷/۱۹
  • بازار اصفهان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی